circle triangle rectangle

Over ons

Jeugdfonds Almelo is een stichting die zich richt op kinderen en jongeren van 0 t/m 20 jaar uit gezinnen met minimale middelen. Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Verjaardag in de Maak vallen onder Jeugdfonds Almelo. Ontdek meer ↓ 

triangle oval rectangle zon
Over ons
decoration

Wie wij zijn

Jeugdfonds Almelo is een stichting die zich richt op kinderen en jongeren van 0 t/m 20 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Jeugdfonds Almelo werkt samen met de gemeente Almelo, het bedrijfsleven, maatschappelijke partners, (lokale) fondsen, particulieren en vrijwilligers. We werken ook veel samen met basischolen en het voortgezet onderwijs in de gemeente Almelo. Onze stichting steunt deze kinderen zodat ze mee kunnen doen op school of in het verenigingsleven. We gunnen het ieder kind om lekker samen te sporten, dansen, muziek te maken, te leren en te spelen. Bekijk het bestuur en lees meer over de oprichting en de drie onderdelen.

Bekijk in onderstaande video ons nieuwe kantoor.

decoration

Meedoen en bewegen

Jeugdfonds Almelo zorgt door verstrekkingen in natura (o.a. laptops, fietsen, lidmaatschap sportclub, muziekinstrumenten) dat ook kinderen uit gezinnen met minimale inkomsten zich bij een sportclub, vereniging of activiteiten op school aan kunnen sluiten. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor ze opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. We richten ons op het voorkomen van sociale uitsluiting en bieden kansen aan kinderen om mee te doen op school of aan buitenschoolse activiteiten. We hebben een missie en visie opgesteld waarin we uiteenzetten waar wij voor staan.

Meedoen en bewegen
triangle
decoration

Lokaal verkrijgen, lokaal besteden

Jeugdfonds Almelo is een lokale stichting. Voor de uitvoering zijn wij afhankelijk van subsidies, donaties en sponsorgelden waarbij de gemeente Almelo de ‘Klijnsma gelden’ ter beschikking stelt. Wij werken volgens het ‘local for local’ principe, dat houdt in dat het geld dat wij lokaal verkrijgen, ook lokaal aan de kinderen wordt besteed. Wil je ons steunen?

decoration

Samenwerkingspartners

Om elk kind en elke jongere zo goed mogelijk te helpen werken wij samen met Kinderhulp, studiefonds van het ROC en Stichting Jarige Job.

Kinderhulp

Kinderhulp

ROC van Twente

ROC van Twente

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job

circle
triangle oval
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Volg je Jeugdfonds Almelo al op Facebook? Blader ook eens door onze nieuwsberichten.