circle triangle rectangle

Oprichting

Jeugdfonds Almelo is tegelijk met het Jeugdfonds Sport & Cultuur in 2010 opgericht. Lees verder ↓

triangle oval rectangle zon
Oprichting
decoration

Oprichting stichtingen

Jeugdfonds Almelo is tegelijk met Jeugdfonds Sport & Cultuur opgericht in 2010. De stichting werd in 2019 uitgebreid met Verjaardag in de Maak en Stichting Leergeld.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur is tegelijkertijd met Jeugdfonds Almelo opgericht en betaalt de contributie of lesgeld voor kinderen en jongeren (0 t/m 20 jaar) uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, theaterschool of een andere creatieve cursus. Kinderen kunnen hierdoor meedoen en tellen daardoor mee, ontwikkelen hun talenten, sluiten vriendschappen en bouwen een sociaal netwerk op.

Verjaardag in de Maak

Sinds 1 januari 2019 valt Verjaardag in de Maak onder de vleugels van het Jeugdfonds Almelo. Zij helpt Almelose gezinnen met kinderen (6 t/m 12 jaar) die een minimum aan leefgeld te besteden hebben en opgroeien in armoede met het organiseren van een onvergetelijk verjaardagsfeest. Bekijk de eigen website van Verjaardag in de Maak.

Stichting Leergeld

In juli 2018 is het Jeugdfonds Almelo uitgebreid met de Stichting Leergeld. Leergeld biedt kinderen op basis- en voortgezet onderwijs (4 t/m 17 jaar) de kans om mee te doen op school en aan buitenschoolse activiteiten. Meedoen op school is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind.

triangle oval rectangle
Oprichting stichtingen
triangle oval
Missie en visie

Missie en visie

Waar staan we voor; wat willen we bereiken en waarom?